Izmir Sasalı Doğal Yaşam Parkına Nasıl Gidilir?

İzmir / Sasalı Doğal yaşam parkına gidebilmek için, Karşıyaka’dan kalkan, Çiğli bölgesinden geçen otobüslere binerek gidebilirsiniz. Kendi aracınızla gitmek isterseniz aşağıdaki haritadaki A noktasına Çiğli üzerinden ulaşabilirsiniz, Sasalı yönüne giderken Çiğli’ye yaklaşık 14,15 km uzaklıkta yol üzerinde.

Izmir doğal yaşam parkı hangi Otobüs gider?

Karşıyaka Vapur İskelesi’nden hareket eden 777 numaralı otobüsler ve Çiğli Aktarma Merkezi’nden hareket eden 751 numaralı otobüsler ile ulaşabilir. İzban’ı kullanan ziyaretçilerimiz Çiğli Aktarma Merkezi’nden hareket eden 751 nolu otobüslerle İzmir Doğal Yaşam Parkı’na ulaşabilirler.

Konaktan Sasalıya hangi otobüsle gidilir?

Konaktan ya da Üçkuyulardan ulaşmak isteyenler vapurla Bostanlı’ya geçerek 777 numaralı otobüse binmeli -ki bu otobüs Karşıyaka İskele kalkışlı isterseniz Karşıyaka’dan da binersiniz(ha benim tavsiyem Bostanlı’dan binin o ayrı -sebebi yok-). Bu otobüs hafta sonları en son 19.24 gidiş, 20.15 geliş aklınızda olsun.

Çiğli Sasalıya nasıl gidilir?

Araç ile gelmek isteyenler; Çevre yolu Çİğli istikametinde Sasalı yol ayrımına girerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplu taşıma ile gelmek isteyenler; 777 ya da 751 numaralı halk otobüslerini kullanarak buraya ulaşım sağlayabilirler.

Izmir Bornovadan Sasalıya nasıl gidilir?

Parkı hiç oturmadan gezmeye kalksan en az 3 saat sürüyor. 330 veya 130 ile ya da metro+vapur ile KSK iskeleye, oradan da 777 numaralı otobüsle Sasalı’ ya gidebilirsin. İskele’ den Sasalı’ ya kadar 45 dk. sürüyor.

You might be interested:  Izmir Marşı Sözleri Kimin?

Sasalı hayvanat bahçesi giriş ücreti ne kadar?

İzmir Doğal Yaşam Parkı giriş ücreti öğrenciler için 5 TL, yetişkinler için ise 10 TL. Parka çarşamba ve cuma günleri okul ziyaretleri ile gelen öğrenciler ve öğretmenlerden ücret alınmıyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı’na girişler gişelerden alınan park jetonu ve İzmirim Kart ile yapılıyor.

Sasalı hayvanat bahçesi hangi Eshot gider?

777 (ESHOT)

777 (Doğal Yaşam Parkı), her gün çalışıyor.

751 Eshot nereden kalkıyor?

751 (ESHOT)

751 otobüs hattının ilk durağı Çiğli Aktarma Merkezi olup son durağı Tuz İşletmesi Lokali durağıdır. 751 (Sasalı), her gün çalışıyor.

Karşıyakadan Sasalı Hayvanat Bahçesine Nasıl Gidilir?

Doğal Yaşam Parkı’na tek toplu ulaşım yöntemi belediye otobüsü. 777 numaralı otobüs Karşıyaka İskele’sinin sağından kalkıyor. 751 numaralı otobüs ise Çiğli Aktarma Merkezi’nden kalkıyor. Her iki adrese de izbanla gidebilirsiniz.

Izmir Sasalı hayvanat bahçesi kaç dönüm?

1937 yılında Türkiye’nin ilk hayvanat bahçesi olarak Kültürpark içerisinde 18 dönüme kurulan Fuar Hayvanat Bahçesi, 2008 yılında Çiğli Sasalı’daki 425 dönümlük alanda Türkiye’nin ilk Doğal Yaşam Parkı’na dönüştürüldü.

Çiğli Bostanlı nasıl gidilir?

Karşıyaka bölgesindeki en çok ziyaret edilen yerlerden Bostanlı Çiğli adresine toplu taşıma ile nasıl gidilir burada bulabilirsiniz.

  1. Otobüs: 428, 445, 777, 820, 921, HAVAŞ-ŞEHİR MERKEZİ
  2. Tren: MENEMEN – CUMAOVASI.
  3. Vapur: BOSTANLI – KONAK, BOSTANLI – ÜÇKUYULAR ( ARABALI)

Karşıyakaya hangi Eshot gider?

853 otobüs hattının ilk durağı Egekent Aktarma Merkezi olup son durağı Karşıyaka İskele durağıdır. 853 (Karşıyaka İSkele), her gün çalışıyor.

Izbanla Çiğli’ye Nasıl Gidilir?

Havalimanından Çiğli’ye gitmek isteyen ziyaretçiler, havaalanının çıkışında bulunan İzban hattını kullanabilirler. Bu hat ile Çiğli durağında inilmesi gerekmekte ve yolculuk ortalama 1 saat sürmektedir. Yolculuk ücreti ise ortalama 5 TL’dir.

You might be interested:  Çeşmeden Izmir Havaalanına Nasıl Gidilir?

Izmir Sasalı kaça kadar açık?

İzmir Doğal Yaşam Parkı her gün 09.00’da ziyarete açılır. Gişe kapanış saati 16.15’dir. Gişe kapanış saati sadece Cumartesi günleri 16:00’dır.

Izmir hayvanat bahçesi ne zaman açılacak?

İzmir Doğal Yaşam Parkı 365 gün, haftanın 7 günü ziyarete açıktır. Hafta sonları, özel günlerde, bayramlarda ve resmi tatillerde de İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz. PARK HER GÜN SABAH 09.00’da AÇILIR.

Izmir Doğal Yaşam Parkı nda hangi hayvanlar var?

Hayvanat bahçesi çeşitli alanlara ayrılmış ve bunlar: kanatlı barınağı, Afrika savanı, gölet, maymun adaları, tropikal merkez, Asya filleri, çocuk hayvanat bahçesi, yırtıcı kuşlar, diğer memeliler ve diğer kuşlar şeklindedir. Afrika savanı kısmında zürafalar, su aygırları, zebralar ve deve kuşları yer almaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.